لولههای پلیاتیلن و کاربرد آن در صنعت آب و فاضلاب
لولههای پلیاتیلن و کاربرد آن در صنعت آب و فاضلاب
لولههای پلیاتیلن و اتصالات از آن جنس در زندگی امروز به تدریج جایگزین لولههای فلزی، PVC و دیگر لولههای مطرح در بازار شده است. لولههای پلیاتیلن میتوانند کاربردهای فراوانی مانند صنایع انتقال آب، صنعت آب و فاضلاب، سیستم انتقال فاضلاب صنعتی و شهری و سیستم انتقال فشار قوی و حتی آتشنشانی دارند.
ویژگیهای لولههای پلیاتیلن
لولههای پلیاتیلن به دلیل داشتن انعطاف پذیری، وزن کم، دوام و پایداری بالا و همچنین مقاوم در برابر خوردگی دارای کاربردهای وسیعی است که یکی از مهمترین کاربردهای آن در صنعت آب و فاضلاب است. از لولههای پلیاتیلن همچنین میتوان در انتقال گازها نیز استفاده کرد.
لولههای پلیاتیلن به منظور کاربرد در بیمارستانها، آزمایشگاههای تحقیقاتی، تولیدکنندگان مواد غذایی و آشامیدنی، کشاورزی و… نیز مورد استفاده قرار میگیرند. این لولههای دارای مزایایی بسیاری است، که برخی از آنها عبارتاند از:
مقاومت در برابر ترک خوردگی
نفوذ ناپذیر در برابر گاز و رطوبت
مقاوم در برابر خوردگی
مقرون به صرفه و بسیار اقتصادی
قابل انعطاف
ایده آل برای کاربردهای انتقال سیال و فاضلاب
مقاوم در برابر ضربه و فشار
همچنین لولههای پلیاتیلن روش نصب بسیار سادهای دارند و به راحتی مورد استفاده قرار میگیرند. در مورد فاضلابهای شهری که معمولاً خطوط لوله تحت فشار هستند بسیار مقاومت خوبی دارند و در مورد فاضلابهای صنعتی که از مواد شیمیایی با قدرت خوردگی زیاد استفاده میشود این لولهها بسیار مقاوم هستند و طول عمر بالایی دارند.
لولههای پلیاتیلن از آن جهت دارای صرفه اقتصادی هستند که میزان نسبت قیمت به طول عمر آنها بسیار کم است، به عبارتی به دلیل طول عمر زیاد و قیمت مناسب این لولهها از لحاظ اقتصادی مناسب هستند. همچنین با توجه به اینکه از این لولهها در کاربردهای وسیع استفاده میشود خرید کلی آنها باعث کاهش قیمت شده و به صرفهتر میباشند.
این لولهها در حمل و نقل نیز بسیار مناسب هستند و به دلیل وزن سبک آنها به راحتی بارگیری میشوند.
لولههای پلیاتیلن در ابعاد و اندازههای مختلف قابل خرید و استفاده هستند و برای قطرهای مختلف و طولهای مختلف میتوان آنها را تولید کرد. این لولهها در کشور ما ایران، بر اساس استاندارد INSO 14427-2 در موسسه استاندارد ملی ایران تولید میشوند.
انواع مختلف لولههای پلیاتیلن
لولههای پلیاتیلن در گریدهای مختلف تولید میشوند و هر کدام از آنها برای کاربردی خاص استفاده میشوند. بر همین اساس قیمت لولههای پلیاتیلن نیز متفاوت است. قیمت آنها در درجه اول به نوع مواد اولیه استفاده شده در آنها و خلوص آن بستگی دارد، علاوه بر آن ابعاد لوله نیز مسلماً در قیمت آنها تأثیرگذار است. هرچه میزان ناخالصی مواد اولیه در لولهها کمتر باشد کیفیت آنها بالاتر است و درنتیجه قیمت آنها افزایش مییابد.
همچنین این لولهها دارای نوع تک جداره و دوجداره یا لوله دوجداره کاروگیت هستند. این لولههای کاروگیت بیشترین میزان کاربرد در صنایع آب و فاضلاب شهری و روستایی، فاضلاب صنعتی و انتقال پساب را دارند. لولههای کاروگیت دارای طراحی خاصی هستند و به همین دلیل به دلیل نحوهی طراحی آنها مقاومت آنها نیز بیشتر است.
قیمت لولههای پلیاتیلن
قیمت هر کیلو از لولههای پلیاتیلن به نوع مواد اولیه و خلوص آنها و همچنین ابعاد و استانداردهای آن بستگی دارد. همچنین این لولهها دارای اشکال مختلفی هستند، از لولههای ساده گرفته تا اتصالات پیچیده چند جهتِ و هرکدام قیمت خاصی دارند.
قیمت لوله پلیاتیلن و کاروگیت بر حسب گرید آن که به سه دسته A، B و C تقسیم میشود متفاوت است. همچنین میزان قطر لولهها و طول آنها نیز در تعیین قیمت لولهها بسیار مهم است. شرکتهای مختلف بر اساس این شرایط قیمتها را محاسبه کرده و در اختیار مشتریان خود قرار میدهند، و یا بر اساس نوع نیاز مشتری قیمت را به مشتری اعلام میکنند. همچنین میزان فشار لوله نیز در تعیین قیمت بسیار مؤثر است و افزایش فشار باعث افزایش شدید قیمت میشود.
به عنوان مثال لوله پلیاتیلن ۱۱۰ میلیمتر با فشار ۱۰ اتمسفر مدل P100 برابر با ۱۵۵۷۰۷ ریال به ازای هر کیلو است.
با همین شرایط مدل p80 دارای قیمت ۱۸۷۹۹۰ ریال است.
مرجع مناسب برای لیست قیمتهای استفاده از اطلاعات شرکت مربوطه و ایجاد ارتباط با آنها است تا بهترین نتیجه حاصل شود.