فلنج اسپیکات
فروش و قیمت انواع فلنج اسپیکات در سایزهای مختلف و قیمتهای ویژه
به جهت اتصالات لوله ها، شیرآلات و دستگاه ها از تجهیزی با عنوان فلنج استفاده می شود. در اصل انواع فلنج با هدف اتصال لوله ها با سایز های بزرگ ابداع شده است. چرا که برای لوله ها با سایز های بزرگ نمی توان اقدام به ساخت اتصالات با ساختار رزوه ای انجام داد. از طرفی برای تامین یک اتصال محکم به جهت سیالات با فشار بسیار بالا دیگر نمی توان به یک اتصال رزوه ای ساده اعتماد نمود. در این موارد نیاز به تجهیزی است که بتواند با ضریب اطمینان خوبی انواع اتصالات در انتقال سیالات بسیار پرفشار را تامین نماید. به هر صورت چه در اتصال لوله ها با سایز های بزرگ و یا پرفشار و یا سیالات گازی شکل که شرایط نشت پذیری بسیار بالایی دارند نیاز به یک نوع اتصال مخصوص خواهد بود. برای این گونه از اتصالات یک تجهیز جانبی با عنوان فلنج تعریف شده است که می تواند بدون نیاز به ایجاد تغییر در ساختار کلی دستگاه و یا لوله های از قبل نصب شده، فرآیند اتصال را به انجام رساند. فلنج ها گونه های گوناگونی دارند که در این مقاله قصد صحبت در باب یکی از متداول ترین آنها، یعنی فلنج اسپیکات را داریم؛ اما قبل از پرداختن به ساختار کلی فلنج اسپیکات اندکی با خود فلنج در نگاهی کلی آشنا می شویم.
فلنج چگونه تجهیزی است؟
فلنج ها تجهیزاتی به شکل دیگ های سوراخ دار هستند که اغلب به صورت جفت و با استفاده از پیچ و مهره می توانند قطعات گوناگون، از جمله لوله های بزرگ و کوچک را به یکدیگر متصل سازند.به هر صورت در زمان خرید تا استفاده ی انواع فلنج باید به نکات گوناگون از جمله سایز اسمی لوله، مقدار فشار قابل تحمل، شکل سطح فلنج، شکل سوراخ ها و تعداد آنها، متریال فلنج و… توجه داشت.اگر چه می توان کاربرد انواع فلنج را در انواع اتصالات فلزی مشاهده کرد؛ اما عمده کاربرد آنها در اتصال لوله های حاوی سیالات می باشد. فلنج ها در دسته بندی های گوناگون از نظر طراحی، تحمل فشار، نوع اتصال و… دسته بندی می شوند که از این بین می توان به انواع فلنج اریفیس، فلنج رزوه ای، فلنج با سطح ساده، فلنج با سطح برجسته، فلنج لبه دار، فلنج روکار، فلنج کدر و البته فلنج اسپیکات اشاره نمود. از طرفی فلنج ها را براساس رده بندی تحمل فشاری در سه کلاس گوناگون قرار می دهند:
- کلاس تحمل فشار مطابق با استاندارد ANSI
- کلاس تحمل فشار مطابق با استاندارد ISO
- کلاس تحمل فشار مطابق با استاندارد API
آشنایی با فلنج اسپیکات
به مانند هر فلنجی از فلنج اسپیکات با هدف اتصال لوله ها به یکدیگر استفاده می کنند. فلنج اسپیکات یک حلقه ی دایره ای شکل و مدور است که در اطراف خود دارای سوراخ هایی با هدف ایجاد اتصال می باشد. یک فلنج اسپیکات با توجه به ساختاری که دارد می تواند در حجم کم عملیات اتصال را انجام داده و یا اینکه با هدف تغییر سایز و اتصال دو لوله با سایز های گوناگون مورد بهره برداری قرار گیرد. در لوله های داکتیل از فلنج اسپیکات با هدف فلنج دار کردن سر لوله استفاده می شود.
فلنج اسپیکات نصب بسیار ساده ای دارد و در فرآیند نصب، فارغ از هر گونه عملیات جوشکاری انجام می شود. اتصال فلنج اسپیکات همراه با یک واشر مخصوص است که در دهانه ی لوله قرار گرفته و در ادامه، فلنج اسپیکات همراه با فشار نیروی افقی در حالیکه به شدت واشر را تحت فشار قرار داده است در سر لوله نصب می گردد.بدین ترتیب با استفاده از یک واشر ساده و تنها با صرف یک نیروی غالباً انسانی، فلنج اسپیکات بر سر هر لوله ای نصب خواهد شد و از طرف سوراخ دار آن می توان دیگر لوله ها را به لوله ی مذکور متصل نمود. عمده کاربرد فلنج اسپیکات در اتصالات آب و فاضلاب می باشد و از آن با هدف تغییر مسیر لوله، تغییر قطر لوله و یا در مواردی که نمی توان همراه با دیگر روش های متداول اقدام به اتصال فلنج به لوله را داشت، بهره برده می شود.از فلنج اسپیکات می توان به جهت اتصال لوله ها در فرایند انتقال انواع سیالات استفاده کرد. اما این استفاده باید با در نظر گرفتن نوع سیال، فشار سیال، سطح دما و حتی شرایط گران روی باشد. اشتباه در انتخاب یک فلنج اسپیکات به راحتی باعث ایجاد شرایط بحرانی مانند انواع نشت ها، ایجاد شرایط اعوجاج در حرکت سیال و یا افت فشار باشد. از طرفی انتخاب درست در سایز فلنج اسپیکات نیز از اهمیت بالایی برخوردار است. گاها از نصب یک فلنج اسپیکات با هدف تغییر سایز لوله ها استفاده می شود. برای این منظور فلنج اسپیکات با شرایط تغییر سایز طراحی شده است که باید با دانستن اطلاعات دقیق در میزان تغییر سایز و تناسب لازم در انتخاب فلنج اسپیکات اقدام به تهیه ی این تجهیز نمود.